Werkwijze

Als u denkt dat uw kind bijles nodig heeft, kunt u geheel vrijblijvend en kosteloos een kennismakingsgesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek kunnen u en uw kind aangeven wat de hulpvraag is en geef ik informatie over de mogelijkheden.

De basis van mijn bijlessen is het geven van instructie. Kinderen die bij mij komen, missen de kennis hoe ze bepaalde lesstof moeten aanpakken. Denk hierbij aan type sommen of begrijpend leesteksten. Vaak hebben ze een manier aangeleerd die niet goed is. Als dit op school niet opgemerkt wordt, kan het probleem blijven bestaan. Ik leer ze de goede manier aan en geef oefenstof die ze begeleid gaan inoefenen. De gemaakte oefeningen worden nagekeken en besproken totdat de goede manier geautomatiseerd is. Om elk kind voldoende aandacht en instructietijd te geven, werk ik met maximaal 2 kinderen.

Vanaf september 2020 kunnen kinderen ook online bijles via Zoom volgen. Deze lessen zijn privé en duren 30 minuten. De oefenstof zet ik in het Zoom-programma zodat de kinderen en ik het allebei kunnen zien en er op een computer of tablet in kunnen schrijven. De oefenstof kan door mij gekozen worden of kinderen kunnen mij een foto sturen met sommen, opdrachten etc. waar ze hulp bij nodig hebben. Deze oefenstof kan ik in het programma zetten. Ik ben met deze manier van werken begonnen toen de scholen gesloten waren en zowel de kinderen als ik vinden het een prettige manier van werken.